Nedsystems Rotterdam is opgericht in 1985 en levert en onderhoudt netwerksystemen voor handel, transport, dienstverlening en industrie. Het bedrijf maakt als zelfstandige partner deel uit van een groter samenwerkingsverband van IT-bedrijven.

Nedsystems treedt op als systeembeheerder voor administratiekantoor, ZP'er, winkelier en productiebedrijf. 

Nedsystems is ERP implementatie partner voor ondermeer de maak industrie (Ridder IQ). Bij de noodzaak om bedrijfs software op maat in te zetten gebeurt dit op basis van de meest gangbare standaards. Nedsystems kan hierin de rol van Product Owner en certified Scrum Master op zich nemen.

NedFleet© is Nedsystems' platform onafhankelijk beheersysteem voor materieel. Het programma is cloud-based en geschikt voor alle gangbare browsers. NedFleet©  wordt ingezet in de automobiel branche als Fleet management software. Alle partijen hebben hun eigen toegang tot de centrale database met voorraad en taakbeheer. Het cloud-platform is vanaf pc, tablet en handheld GSM te bedienen. De software is meertalig in te zetten, waaronder begrepen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Andere toepassingen zijn: machineparkbeheer, onderhoudsbeheer, (on-)roerend goedbeheer, verhuur van materieel, vloot beheer.

Outsourcing is met de eerstelijns contacten in Polen op te zetten op diverse niveaus. Als voorbeeld kan dienen de digitalisering van archiefmateriaal. Zie de nieuwsbrief voor een voorbeeld.