Ook met Microsoft Server2019 is geen domein nodig om een failsafe systeem te bouwen met een Hyper-v server en Fallback server. Door het maken en uitwisselen van certificaten op de werkgroep servers kunnen ze worden gekoppeld voor Hyper-V Replica diensten.

Met een failsafe systeem met twee servers is uitval tot een minimum te beperken. De minimale replica tijd en dus maximaal dataverlies is 5 minuten voor alle serverdiensten.  Bij het gebruik van twee identieke werkgroep servers op veilige afstand van elkaar is er geen kwetsbare domain controller en is ook hardwarematig een backup compleet stand-by. De totale investering in een complete replica-backupserver met backupsoftware is minder dan eur 4.500,00. Er kunnen simpele servers uit standaard componenten worden samengesteld waardoor ook het bijhouden van reserve-onderdelen (of van een hele extra server) goedkoop is en 'op de hoek' kan worden ingekocht.

Met een set van 2 stuks 8 Terabyte Raid 1 schijven is nog geen eur 500 gemoeid. Het gebruik van (het duurdere) Raid 5 wordt afgeraden omdat de kans op complete uitval er mee toeneemt. De failsafe replica server maakt hot swappable harddisks overbodig omdat er van server gewisseld kan worden bij reparaties. Ook is Raid 5 minder geschikt voor SQL databases door een verhoogde lees-schrijf last. 

Replica pakketten tussen de servers bevatten de wijzigingen van steeds de laatste 5 minuten. Ze  belasten het netwerk nauwelijks. Met een VM-export en Robocopy opdrachten kunnen historische backups worden gemaakt terwijl de servers normaal door draaien. Voor de backups is de standaard Windows software zo voldoende. Met het freeware programma Sendmail.exe kan een doorlopende update in de mail worden ontvangen van alle processen. 

Op verzoek kan een live demonstratie van het Microsoft Fail-Safe server systeem worden verzorgd bij een van onze cliënten of op het kantoor in Rotterdam.