Nedsystems Rotterdam is opgericht in 1985 en levert en onderhoudt turn-key netwerksystemen voor handel, dienstverlening en industrie. Het bedrijf maakt als zelfstandige partner deel uit van een groter samenwerkingsverband van IT-bedrijven.

Nedsystems levert ontwerpen, producten en diensten voor gebruik, onderhoud, renovatie en innovatie van IT-systemen alsmede IT- trainingen en opleidingen aan het midden- en kleinbedrijf. Het leveringspakket omvat verder programmatuur voor relatiebeheer, boekhouding en administratie,  handel, bouw, scheepvaart, voertuigbeheer, materieelbeheer en expeditie. Nedsystems treedt op als regisseur van onderaannemers voor IT, bedrijfspand-infrastructuur beheer, zoals bekabeling en brand-inbraakmelding voor de ZP'er, winkelier, administratiekantoor, productiebedrijf en fabriek. 

Ontwikkeling en maatwerk van bedrijfs software geschiedt op platform-onafhankelijk, cloud-based SQL.

Advies, ontwerp en implementatie sluiten zover mogelijk aan op de bestaande Software as a Service (SAAS) en Platform as a Service (PaaS) concepten waardoor ontwerp en inrichting optimaal toekomstbestendig zijn. Bij de noodzaak om software op maat in te zetten gebeurt dit op basis van de meest gangbare standaards.

Het volledige project management voor inrichting en upgrade van het bedrijfs systeem kan voor de cliënt worden uitgevoerd. Nedsystems is ERP implementatie partner voor ondermeer de maak industrie en Internet dienstverlening.

NedFleet© is Nedsystems' platform onafhankelijk beheersysteem voor materieel. Het programma is cloud-based en geschikt voor de meeste browsers, waaronder Internet Explorer, Chrome, Safari, Edge, Maxthon, Opera en Firefox. Op dit moment wordt NedFleet©  ingezet in de automobiel branche als Fleet management software. Alle partijen hebben hun eigen toegang tot de centrale database met voorraad en taakbeheer. Het cloud-platform is vanaf pc, tablet en handheld GSM te bedienen. De software is meertalig in te zetten, waaronder begrepen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Andere toepassingen zijn: machineparkbeheer, onderhoudsbeheer, (on-)roerend goedbeheer, verhuur van materieel, vloot beheer.

Outsourcing is met de eerstelijns contacten in Polen op te zetten op diverse niveaus. Als voorbeeld kan dienen de digitalisering van single- en super-8 films. Zie de nieuwsbrief voor dit voorbeeld.