De website van Nedsystems ondersteunt beveiligde verbindingen sinds augustus 2017. Het https:// webadres zorgt voor een versleutelde SSL communicatie. Het aanbieden van dit soort verbinding wordt sinds 2017 actief gepromoot door de browser industrie.  

NedFleet© is Nedsystems' platform onafhankelijk beheersysteem voor materieel. Het programma is cloud-based en geschikt voor de meeste browsers, waaronder Internet Explorer, Chrome, Safari, Maxthon, Opera en Firefox.

Op dit moment wordt NedFleet ingezet in de automobiel branche als Fleet management software. Alle partijen hebben hun eigen toegang tot de centrale database met auto voorraad. De Fleetowner heeft een online showroom beschikbaar voor de auto's in voorraad.

 


Met de interne memo functie kunnen de samenwerkende partijen overleg voeren en opdrachten uitwisselen. Met een directe link kan een memo worden doorgestuurd aan derden per mail.

Het cloud-platform is vanaf pc, tablet en telefoon te bedienen. De software is meertalig in te zetten, waaronder Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Andere toepassingen zijn ondermeer: containerbeheer, verhuur van materieel, vlootbeheer. Het pakket kan naar wens voor u worden gehost of op uw eigen webserver draaien.

De prijs voor een pakket licentie met 3 partijen, 5 gebruikers, 100 items en 1000 handelingen is vanaf € 18,50 per gebruiker per maand.  De software is gebaseerd op een open source

In de afgelopen jaren is specialistische kennis opgebouwd voor ingebruikname van 3D modelling systemen.
Met een 3D printer is het mogelijk een getekend of gescand voorwerp af te drukken als een tastbaar model. Nedsystems informeert u graag over de verschillende technieken en keuze in printers, scanners en CAD software, waaronder Autocad, Sketchup en Solidworks. 

Een demonstratie of proefafdruk is mogelijk, er staat een BFB 3DTouch printer gereed voor demonstratie. Op deze printer kan eveneens instructie worden gegeven. De bij de instructie gebruikte tekensoftware is het (gratis) Google Sketchup. Een korte indruk van 3D-printing en de praktijkwaarde op dit moment: http://www.bitsfrombytes.com/content/3dtouch-3d-printer. BFB is voortgezet door 3DSystems dat de techniek en productie overnam.

In de Nedsystems nieuwsbrief leest u meer over de praktijk van 3d-scannen, tekenen en printen.  

Met een Content Management Systeem wordt de informatie op een website getoond en bijgehouden. Joomla, Wordpress en Drupal zijn drie veelgebruikte systemen die door een gemeenschap van programmeurs (gratis) worden aangeboden.

Deze web-beheer programma's  kunnen worden aangevuld met modules en plugins voor extra functies, zoals een on-line webwinkel of een nieuws forum. Elk systeem heeft zijn speciale kwaliteiten voor de eigen doelgroep. Voor de keuze tussen de systemen is van belang wat het doel van de website is. Veel bedrijfs-websites, ook deze, zijn gebouwd op Joomla. Met Wordpress is een nieuws site goed te beheren.
Wordpress en Joomla komen uit dezelfde familie. Drupal is een meer afwijkend systeem en wordt ondermeer vanwege de uitgebreide functies voor toegangsbeheer veel door de Nederlandse overheid gebruikt. Voor een korte uitleg van de onderlinge verschillen is dit artikel te raadplegen.

Met Office365 is het mogelijk om de document administratie volledig 'in de Cloud' te voeren. Bij een abonnement wordt per gebruiker een dataruimte van 1 Gigabyte geboden. Daarnaast wordt bij de Small Business versie 20 Gbyte aan gedeelde ruimte geboden voor het gemeenschappelijk gebruik van bestanden. Elke gebruiker mag de Office software op 5 apparaten installeren. Voor verschillende platforms zijn de Office pakketten beschikbaar, zoals Windows, Windows Tablet, Windows Phone, Ios, Ipad, Iphone en Android Phone en sinds 2015 ook de Android Tablet.

Een Gartner rapport laat zien dat de Android Tablet verkoop in 2013 exponentieel gegroeid is tot een formaat dat inmiddels groter is dan de Ipad markt. In 2012 waren er iets meer (61 miljoen) Ipads in omloop dan Android tablets (53 miljoen) en 1 miljoen Windows tablets. In 2013 waren 4 miljoen Windows tablets in gebruik,  70 miljoen Ipads en 120 miljoen Android tablets. Die ontwikkeling heeft Microsoft misschien niet tijdig voorzien.

De Nedonline testwinkel draait bij http://www.mijnwebwinkel.nl. Wat is er nodig voor zo'n eigen winkel naast een goed idee? De inrichtingstijd is circa 3 uur. Daarna per artikel inclusief omschrijving zo'n 5 minuten. De gratis webwinkelversie is volledig geschikt voor het tonen van producten en diensten, inclusief betalingsmogelijkheden. Een van de getoonde voorbeeldproducten is een SAR reddingboot (de KNRM NH1816) als schaalmodel. Klik hier voor een kijkje in de winkel.


Het prototype van dit bouwmodel is in april 2015 getoond op de Intermodellbau beurs in Dortmund.

Nedsystems plaatst de website in Joomla.

De oude site is nog steeds in te zien op

www.nedsystems.nl/Site01/index.htm