Signal is een chat dienst die kan dienen als alternatief voor Whatsapp en Telegram. De chat contacten van Whatsapp gebruikers zijn sinds de overname (USD 19 miljard) door Facebook gekoppeld eind 2017 met hun Facebook account. Als privacy maatregel komt het voor hen dus te laat. Het public domein intiatief Signal draait op Windows. Linux, Android, Iphone en Mac. Er zijn meer alternatieven maar het gratis Signal maakt een goede kans om door te breken als nieuw platfom. Voor informatie en voor download op de pc:  https://signal.org/. Kies voor andere platforms Signal in de appstore.

De Park-line app gaat al weer een poosje mee. Deze betaal-app voor parkeren kan gebruikt worden in meer dan 150 Nederlandse gemeenten. De afhandeling bestaat uit aanmelden bij parkeren en afmelden bij vertrek.

Park-line

Bij het aanmelden wordt op basis van de GPS gegevens van de telefoon de parkeer-zone aangegeven. Gaandeweg zijn er belangrijke functies toegevoegd zoals een automatisch bericht na een bepaalde parkeertijd. Ook kan de maximum duur worden ingegeven zodat onbedoeld teveel betalen beperkt kan blijven. Naast de parkeerkosten worden maandelijkse abonnementskosten berekend. Het is mogelijk om meerdere kentekens in te voeren en bij parkeren te kiezen voor welke auto wordt aangemeld.

DAB+ is de nieuwe radio standaard voor digitale ontvangst op de FM. Het biedt een storings/kraakvrije ontvangst. DAB+ wordt gezien als de toekomst voor radio uitzendingen en vele zenders zijn al over op DAB+ (zoals Classic FM) of bieden DAB naast de gewone FM uitzendingen (zoals QMusic, Radio538, Sky Radio).
De meeste radio's zijn in 2017 nog niet geschikt voor Digital Audio Broadcasts. Het helpt ook niet mee dat het oorspronkelijk DAB niet compatibel is met de standaard DAB Plus waardoor early adopters met een waardeloze radio zijn achtergebleven.Met een simpele app op de Smart Phone of Tablet is het mogelijk om DAB zenders te beluisteren. Voorbeeld voor Android: ARS Traffic and Transport Tech.

Telegram is een zeer bruikbaar alternatief voor Whatsapp. Net als Whatsapp is ook Telegram op een Windows PC te installeren. Die installatie gaat een stuk simpeler zelfs (zie het eerdere artikel over "Whatsapp op de pc". Met Telegram op de pc zijn teksten en foto's makkelijk te plaatsen en op te slaan op de pc.

Deze gratis App voor Android maakt het mogelijk om adresbestanden te ont- dubbelen. Ook het Google adresboek en de SIM-kaart kan zo worden opgeruimd. De App werkt snel en goed. Voor de Iphone belooft de app Cleanup Duplicate hetzelfde.