Deze digitale nieuwsbrief bestaat uit een doorlopend aantal artikelen. Voor oude artikelen kunt u in de onderbalk terecht.
Naast vakartikelen vindt u ook algemene informatie zowel binnen- als buiten het vakgebied. 

Wilt u een regelmatige melding bij het verschijnen van nieuwe artikelen dan kunt u dit aangeven in een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij het afhalen van een via Internet besteld en betaald blik Hammerite bij de lokale Gamma heb ik mijn paspoort paraat. De man aan de afhaalbalie zet de pot met mijn naam er op voor mij neer en vraagt om de afhaalcode. Die heb ik niet. "Helaas, als u die even thuis gaat ophalen dan krijgt u uw bestelling van mij mee, mijnheer Hoogslag.". Het is begin augustus 2020 en er zijn nog steeds paarse krokodillen bij Gamma blijkbaar. Volgende keer dan maar bestellen bij Amazon.

"Ik weet dat je wachtwoord <naam> is..." is het dreigement in een mail. Dat wachtwoord -een meisjenaam- is inderdaad ooit in gebruik geweest. "Als je me 3.200 dollar overmaakt zet ik je privé gegevens niet on-line."  

Er zijn lijsten op Internet te koop met gekraakte wachtwoorden gestolen bij ondermeer Adobe, Avast anti-virus(!), Drop-Box (2012), LinkedIn (2012), Sony (2011). De originele tekst van de mail begint met: Let's get straight to the point. I do know <naam> is your password. More importantly, I do know about your secret and I have proof of this.

Het is in dit geval onwaarschijnliljk dat er prive gegevens zijn gestolen en het mailtje wordt daarom genegeerd door de ontvanger.

Op de Model beurs in Houten werd de Green Screen Box gepresenteerd. Het is een mobiele studio kit waarin met blue-screen techniek een beeld kan worden aangevuld met extra onderwerpen.