Deze digitale nieuwsbrief bestaat uit een doorlopend aantal artikelen. Voor oude artikelen kunt u in de onderbalk terecht.
Naast vakartikelen vindt u ook algemene informatie zowel binnen- als buiten het vakgebied. 

Wilt u een regelmatige melding bij het verschijnen van nieuwe artikelen dan kunt u dit aangeven in een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma CHATGPT zet een vraag om in een antwoord, een uitleg of een andere reactie. Het kunstmatig intelligente programma komt daarbij heel ver. Op de vraag wat de voordelen van een vuurwerkverbod zijn wordt puntsgewijs geantwoord.

Op de vervolgvraag wat een vuurwerk verbod voor voordelen heeft met betrekking tot het beslag op hulpdiensten worden aanvullende punten genoemd. Het voorbeeld staat hieronder.

WAAKZAAM BLIJVEN
Een artikel in het NRC van 16 december 2022 roept op om onderscheid aan te geven tussen menselijke en artificiele tekst; 'Waakzaam blijven bij het vervagen van de grens tussen echt en AI.'.

De tekst van het artikel blijkt geschreven door dit chatbot programma van organisatie Open AI.


Het bevragen van ChatGPT is mogelijk na het aanmaken van een account. Voor de meervoudige authenticatie wordt het mobiele nummer gevraagd. Dat is best vergaande persoonlijke informatie om te delen met een ongekend sterke AI computer. 

Op de hieronder vermelde vragen wordt vrijwel onmiddellijk geantwoord door ChatGPT

Op maandagochtend, vol werklust weer achter het bureau, meldt de Samsung GSM bij oppakken:

"Biometrie gebruiken: (pauze): geen overeenkomst."

Voor mijn trouwe maatje ben ik in het weekend onherkenbaar veranderd.