Nedsystems Rotterdam is opgericht in 1985 en levert en onderhoudt turn-key netwerksystemen voor handel, dienstverlening en industrie. Het bedrijf maakt als zelfstandige partner deel uit van een groter samenwerkingsverband van IT-bedrijven.

Nedsystems levert ontwerpen, producten en diensten voor gebruik, onderhoud, renovatie en innovatie van IT-systemen alsmede IT- trainingen en opleidingen aan het midden- en kleinbedrijf. Het leveringspakket omvat verder programmatuur voor relatiebeheer, boekhouding en administratie,  handel, bouw, scheepvaart, voertuigbeheer, materieelbeheer en expeditie. Nedsystems treedt op als regisseur van onderaannemers voor IT, bedrijfspand-infrastructuur beheer, zoals bekabeling en brand-inbraakmelding voor de ZP'er, winkelier, administratiekantoor, productiebedrijf en fabriek. 

Ontwikkeling en maatwerk van bedrijfs software geschiedt op platform-onafhankelijk, cloud-based SQL.

Advies, ontwerp en implementatie sluiten zover mogelijk aan op de bestaande Software as a Service (SAAS) en Platform as a Service (PaaS) concepten waardoor ontwerp en inrichting optimaal toekomstbestendig zijn. Bij de noodzaak om software op maat in te zetten gebeurt dit op basis van de meest gangbare standaards.

Het volledige project management voor inrichting en upgrade van het bedrijfs systeem kan voor de cliënt worden uitgevoerd. Nedsystems is ERP implementatie partner voor ondermeer de maak industrie en Internet dienstverlening.

NedFleet© is Nedsystems' platform onafhankelijk beheersysteem voor materieel. Het programma is cloud-based en geschikt voor de meeste browsers, waaronder Internet Explorer, Chrome, Safari, Edge, Maxthon, Opera en Firefox. Op dit moment wordt NedFleet©  ingezet in de automobiel branche als Fleet management software. Alle partijen hebben hun eigen toegang tot de centrale database met voorraad en taakbeheer. Het cloud-platform is vanaf pc, tablet en handheld GSM te bedienen. De software is meertalig in te zetten, waaronder begrepen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Andere toepassingen zijn: machineparkbeheer, onderhoudsbeheer, (on-)roerend goedbeheer, verhuur van materieel, vloot beheer.

Outsourcing is met de eerstelijns contacten in Polen op te zetten op diverse niveaus. Als voorbeeld kan dienen de digitalisering van single- en super-8 films. Zie de nieuwsbrief voor dit voorbeeld.


Enkele specialisaties zijn: opzet en beheer van Windows terminal servers, Windows Hyper-v servers, virtueel serverbeheer en replicatieservers.
Met deze middelen valt een failsafe bedrijfsnetwerk te realiseren tegen minimale kosten met een maximale data-uitval van 6 minuten. Met replicatie via het Internet is zo real-time uitwijken bij calamiteiten naar een externe lokatie mogelijk. Tevens zijn zo bedrijfseigen 24/7 cloud diensten op te zetten.
Verdere specialisaties zijn ondermeer: platform-onafhankelijke management informatiesystemen, ERP bedrijfssoftware implementatie, Internet informatieservers (in-huis websitebeheer), 3D modelling en IP-telefonie  met een schaalbaarheid tussen 1 en 155 toestellen en nummeraansluitingen. (Halvering van de kosten ten opzichte van de ISDN- centrale- en belkosten).

Waar mogelijk wordt de interne systeembeheerder volledig betrokken en worden de taken optimaal afgestemd op de intern aanwezige kennis.

Kortom, deze complete ondersteuning door middel van extern systeembeheer stroomlijnt en ondersteunt de interne automatiseringsafdeling. Het biedt praktisch, betaalbaar en op maat toegang tot de meest recente innovaties.

Levering van web- en clouddiensten is mogelijk, evenals opzet en onderhoud van portal-onafhankelijke SQL databases.

Op afspraak bent u welkom om de genoemde mogelijkheden in de praktijk werkend te zien en te ervaren.  

Nedsystems beheert haar website met Joomla. Dit platform maakt het mogelijk voor eindgebruikers om zelf artikelen te beheren en te plaatsen. Voor bijzondere functies kunnen 'plug-ins' worden toegevoegd. Joomla wordt ondersteund door een grote gebruikers gemeenschap en is een wereldstandaard. Deze website is opgezet aan de hand van een 'template' waardoor de lay-out en indeling worden bepaald. Er zijn vele soorten templates beschikbaar. Deze zijn met enige basiskennis goed aanpasbaar voor een interne bedrijfsbeheerder. 

De clientenkring bestaat uit een groep bedrijven waarmee soms al meer dan 30 jaar vast contact is. De oude handgeschreven site is nog steeds in te zien op: www.nedsystems.nl/Site01/index.htm. Door de vaak lange relatie met clienten zijn hier projecten, reisverhalen en andere artikelen terug te vinden uit een verder verleden.

De functie van deze website is beperkt tot het geven van bedrijfsinformatie en contactgegevens. Tevens dient zij als voorbeeld hoe in korte tijd een presentatie op Internet mogelijk is. Voor verenigingen beheert Nedsystems enkele sites die complexer zijn en inmiddels al jaren, door leden zelf, worden bijgehouden.   Regelmatig worden bijeenkomsten gehouden waarbij getraind wordt met Joomla.