Ook met Microsoft Server2019 is geen domein nodig om een failsafe systeem te bouwen met een Hyper-v server en Fallback server. Door het maken en uitwisselen van certificaten op de werkgroep servers kunnen ze worden gekoppeld voor Hyper-V Replica diensten.

Met een failsafe systeem met twee servers op lokatie is beperking van uitval mogelijk. De minimale replica tijd en dus maximaal dataverlies is 5 minuten voor alle serverdiensten. De totale investering in server- en backupsoftware is dan eur 2.500,00. Bij het gebruik van twee identieke werkgroep servers op veilige afstand van elkaar is er geen kwetsbare domain controller en is ook hardwarematig een backup compleet stand-by. Er kunnen simpele servers uit standaard componenten worden samengesteld waardoor ook het bijhouden van reserve-onderdelen (of een hele extra server) goedkoop is en 'op de hoek' kan worden ingekocht.

Met een set van 2 stuks 8 Terabyte Raid 1 schijven is nog geen eur 500 gemoeid. Het gebruik van (het duurdere) Raid 5 wordt afgeraden omdat de kans op complete uitval er mee toeneemt. De failsafe replica server maakt hot swappable harddisks overbodig omdat er van server gewisseld kan worden bij reparaties. Ook is Raid 5 minder geschikt voor SQL databases door een verhoogde lees-schrijf last. 

Replica pakketten bevatten de wijzigingen van steeds de laatste 5 minuten. Ze  belasten het netwerk nauwelijks. Met een VM-export en Robocopy opdrachten kunnen historische backups worden gemaakt terwijl de servers normaal door draaien. Voor de backups is de standaard Windows software zo voldoende. Met het freeware programma Sendmail.exe kan een update in de mail worden ontvangen van alle processen. 

Op verzoek kan een demonstratie worden verzorgd.